BIO sok aronia

W medycynie naturalnej aronia od lat uznawana była za antidotum na dolegliwości cywilizacyjne, takie jak nadciśnienie, czy miażdżyca. Dziś wiadomo, że te małe owoce wyróżniają się szczególnie wysoką zawartością antyoksydantów, które zwalczając wolne rodniki i mogą uchronić przed rozwojem komórek chorobotwórczych (np. nowotworowych). Aronia jest źródłem witaminy C, E, B2, B9, PP oraz przeciwutleniaczy i bioflawonoidów, które wzmacniają ściany naczyń krwionośnych i korzystnie wpływają na wzrok.

POJEMNOŚĆ: 300 ml
OPAKOWANIE: butelka szklana

BIO sok czarny bez

Czarny bez jest źródłem soli mineralnych – wapnia, żelaza, potasu i sodu, a co za tym idzie wykazuje właściwości moczopędne. Stanowi niezastąpioną dawkę pektyn, garbników, kwasów organicznych oraz witaminy C i prowitaminy A. Dostarcza znacznych ilości przeciwutleniaczy (antocyjanów), które zwalczających wolne rodniki. Sok z czarnego bzu wyśmienicie sprawdza się, jako dodatek do herbat.

POJEMNOŚĆ: 300 ml
OPAKOWANIE: butelka szklana

BIO sok granat

Granat to niezwykle wartościowy owoc. Jest źródłem błonnika pokarmowego oraz mnóstwa witamin z grupy B, które są rozpuszczalne w wodzie i odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie organizmu człowieka. Ponadto owoc granatu zawiera witaminę C, E oraz K, a także minerały: fosfor, magnez, mangan, potas, cynk i miedź. Dostarcza antyoksydantów, których zadaniem jest zwalczanie wolnych rodników i hamowanie reakcji utleniania. Wśród związków tych znajdują się m.in. polifenole taniny, delfinidyny, cyjanidyny, pelargonidyny.

POJEMNOŚĆ: 300 ml
OPAKOWANIE: butelka szklana

BIO sok pokrzywa

Pokrzywa od wieków znana jest jako roślina o właściwościach prozdrowotnych. Słynie z wysokiej zawartości żelaza, które jest niezbędne w walce z anemią. Spośród najważniejszych witamin w niej obecnych wymienić trzeba witaminę A, K, E, B2 i C. Pokrzywa dostarcza również organizmowi człowieka szereg makro i mikroelementów. Jest źródłem magnezu, wapnia, fosforu, siarki, potasu, jodu i krzemu. Ten ostatni bardzo korzystnie wpływa na kondycję włosów. W składzie pokrzywy spotkamy również alkaloidy, antocyjany, chlorofil, cholina, histamina, flawonoidy, serotonina, sterole, taniny i garbniki.

POJEMNOŚĆ: 300 ml
OPAKOWANIE: butelka szklana

BIO sok rokitnik

Owoce rokitnika uznawane są za jedne z najzdrowszych na świecie. Rosjanie nazywali je "złotem Syberii" lub "rosyjski ananasem". Są soczyste i imponują wysoką zawartością witaminy C, która doskonale wspiera odporność i działa przeciwutleniająco. Ale owoce rokitnika to nie tylko witamina C, bo obok niej spotkamy w nich witaminę P, A, E, K oraz szereg witamin z grupy B, a także wiele minerałów. Na szczególną uwagę zasługuje kwas tłuszczowy omega-7, którego najlepszym, naturalnym źródłem jest właśnie rokitnik. Kwas ten jest bardzo silnym przeciwutleniaczem.

POJEMNOŚĆ: 300 ml
OPAKOWANIE: butelka szklana

BIO sok żurawina

W medycynie ludowej jagody żurawiny stosowano w celu zwalczania przeróżnych dolegliwości – przeziębień, chorób układu moczowego, anginy, chorób serca, a nawet wrzodów. Pewne jest, że żurawina posiada bardzo bogaty skład. Stanowi świetne źródło węglowodanów, błonnika, flawonoidów, polifenoli, kwasów organicznych, witamin z grupy B, a także witaminy C i karotenu. Oprócz tego znajdziemy w niej minerały, w tym: żelazo, sód, potas, magnez, wapń, fosfor, jod i cynk. Z uwagi na obecność substancji kwaśnych owoce te wykazują właściwości obniżające pH moczu, a kwaśne środowisko uniemożliwia rozwój bakterii. Proantocyjanidyny znajdujące się w żurawinie zapobiegają przyczepianiu się bakterii E. coli do nabłonków dróg moczowych. To właśnie te bakterie są najczęstszą przyczyną powstawania infekcji dróg moczowych.

POJEMNOŚĆ: 300 ml
OPAKOWANIE: butelka szklana